Beroepskeuze-onderzoek

Een beroepskeuze-onderzoek iets voor jou?

Dit onderzoek is geschikt voor :

  • leerlingen middelbaar onderwijs die een profielkeuze moeten maken of een vervolgopleidingen gaan kiezen
  • studenten MBO, HBO, WO die niet de juiste studie hebben gekozen en zich oriënteren  op een andere studie

Heb je al een baan en wil jij je opnieuw oriënteren op een andere baan? Lees dan hier

Hoe werkt het?

Nadat met ons een afspraak is gemaakt ontvang je van ons een uitnodiging. Op ons kantoor in Leeuwarden ben je ca. 2,5 uur bezig met het doorlopen van het test programma. Dit test programma bestaat uit:

- gesprek met de beroepskeuze-adviseur

- het digitaal en schriftelijk invullen van een groot aantal vragenlijsten. Het pakket vragenlijsten wordt specifiek naar je vooropleiding samengesteld.

Ben je niet in de gelegenheid ( afstand?) ons kantoor te bezoeken dan kun je het gehele programma ook via de mail/digitaal  doorlopen.Het gesprek met de beroepskeuze-adviseur kan in dat geval per telefoon of per chat

Binnen 3 werkdagen is de uitslag gereed in rapportvorm.Je  bent opnieuw van harte uitgenodigd op ons kantoor voor een uitgebreide toelichting op je resultaten. Ook op eventuele vragen van jouw kant krijg je hier van ons een antwoord.

Wat staat er in het rapport?

In ons uitgebreide rapport staat o.a. voor welke beroepsvelden jij de grootste voorkeur hebt, maar ook waar je niet in geïnteresseerd bent.Tevens is je persoonlijkheid beschreven. Niet alleen van groot belang voor je keuze maar ook voor een eventueel sollicitatiegesprek.Daarnaast bekijken we welk profiel (of vakkenpakket) het beste bij je past en tot slot je extrinsieke en intrinsieke motivatie. Dit zegt iets over of je voldoende gemotiveerd bent een vervolgstudie te gaan volgen. De combinatie van deze testuitslagen geven een aantal concrete beroepen waar je geschikt voor bent.Deze beroepen worden in het rapport tevens verder beschreven.

Bovendien krijg je van ons ook, in de vorm van een overzichtelijke checklist, uitleg en advies hoe nu verder te handelen nadat je weet voor welke studie of beroep je het meest geschikt bent.Je krijgt van ons de uitgebreide schriftelijke rapportage meteen mee. Kun of wil je ons kantoor niet bezoeken dan sturen wij jou, naar keuze, het rapport of het bestand toe en kun je telefonisch of online van ons een toelichting op de resultaten krijgen.                    

Onderscheidend onderzoek       

Met meer dan 28 jaar ervaring weten wij dat mensen de hoogste werk- en studietevredenheid hebben als zij werk hebben, of een studie doen die naadloos aansluit bij hun eigen persoonlijkheid. Het is daarom dat wij van mening zijn dat een standaard testprogramma - met alleen maar als doel een beroep te scoren-  absoluut niet voldoende is. Daarom bestaat ons kwalitatief hoogwaardige onderzoek uit meerdere onderdelen. Dit onderzoek wordt door onze klanten gewaardeerd met een 8+.

 Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent in , of meer informatie wenst over ons beroepskeuze-onderzoek? .

 
 
 
 
Opbellen
E-mail
Info