Beroepskeuze-onderzoek

Onze aanpak m.b.t. corona om je veilig een consult, coaching, cursus of assessment te laten volgen: de cursusgroepen zijn nooit groter  dan 5 personen, bij meer personen gebruiken  we een andere locatie, wij stellen mondkapjes beschikbaar als onze klant dat wenst, de consultant/coach/trainer draagt mondkapjes als de klant daar prijs op stelt; bij onze cursussen is één op één les mogelijk tegen geringe meerprijs; consults, coaching en cursussen kunnen online plaatsvinden; voor het overige hanteren wij de RIVM richtlijnen.

Een beroepskeuze-onderzoek iets voor jou?

Dit onderzoek is geschikt voor :

- leerlingen middelbaar onderwijs die een profielkeuze moeten maken of een vervolgopleidingen gaan kiezen

- studenten MBO, HBO, WO die niet de juiste studie hebben gekozen en zich oriënteren  op een andere studie

- werkenden die geholpen willen worden met een loopbaan-oriëntatie

- werkzoekenden die bewuster bezig willen zijn met hun zoektocht naar een nieuwe baan

Hoe werkt het?

Nadat met ons een afspraak is gemaakt ontvang je van ons een uitnodiging. Op ons kantoor in Leeuwarden ben je ca. 2,5 uur bezig met het doorlopen van het test programma. Dit test programma bestaat uit:

- gesprek met de beroepskeuze-adviseur

- het digitaal en schriftelijk invullen van een groot aantal vragenlijsten. Het pakket vragenlijsten wordt specifiek naar vooropleiding/werkervaring samengesteld.

Ben je niet in de gelegenheid ( afstand?) ons kantoor te bezoeken dan kun je het gehele programma ook via de mail/digitaal  doorlopen.Het gesprek met de beroepskeuze-adviseur kan in dat geval per telefoon of per chat of via ons online platform RBC-MeetOnline.

Binnen 3 werkdagen is de uitslag gereed in rapportvorm.Je  bent opnieuw van harte uitgenodigd op ons kantoor voor een uitgebreide toelichting op je resultaten. Ook op eventuele vragen van jouw kant krijg je hier van ons een antwoord.

Wat staat er in het rapport?

In ons uitgebreide rapport staat o.a. voor welke beroepsvelden jij de grootste voorkeur hebt, maar ook waar je niet in geïnteresseerd bent.Tevens is je persoonlijkheid beschreven. Niet alleen van groot belang voor je keuze maar ook voor een eventueel sollicitatiegesprek.Daarnaast bekijken we welk profiel (of vakkenpakket) het beste bij je past en tot slot je extrinsieke en intrinsieke motivatie. Dit zegt iets over of je voldoende gemotiveerd bent een vervolgstudie te gaan volgen. De combinatie van deze testuitslagen geven een aantal concrete beroepen waar je geschikt voor bent.Deze beroepen worden in het rapport tevens verder beschreven.

Bovendien krijg je van ons ook, in de vorm van een overzichtelijke checklist, uitleg en advies hoe nu verder te handelen nadat je weet voor welke studie of beroep je het meest geschikt bent.Je krijgt van ons de uitgebreide schriftelijke rapportage meteen mee. Kun of wil je ons kantoor niet bezoeken dan sturen wij jou, naar keuze, het rapport of het bestand toe en kun je telefonisch of via RBC-MeetOnline van ons een toelichting op de resultaten krijgen.  


Speciaal voor werkenden of werkzoekenden

We hebben een speciaal programma voor werkenden die zich op een nieuwe baan willen oriënteren  of werkzoekenden. In dit onderzoeksprogramma  kijken we naar:

wat is je karakter en persoonlijkheid?     wat zijn je competenties?      welke belangrijke waarden hanteer jij voor in het werk?

Op basis van de bovenstaande analyse kunnen we voor rond de 80% nauwkeurig vaststellen welk beroep voor jou geschikt is. We rapporteren je dan ook maar liefst 20 (!) beroepen die geschikt voor je zijn (al naar gelang op MBO-HBO-WO niveau). Daarnaast krijg je een rapportage waarin de volgende gegevens zijn opgenomen over de geselecteerde beroepen:


  • de actuele vacatures (in jouw specifieke zoekgebied/overal in Nederland)
  • wat is jouw arbeidsmarktkans (per provincie in geheel Nederland)?
  • welke contractvormen worden er het meest gebruikt bij het voor jouw geselecteerde beroep?
  • wat is de verwachte zoekduur?
  • wat is het perspectief voor de komende 12 maanden, en over 5 jaar?
  • wat is de kans op werkeloosheid in je (nieuwe) beroep?
  • wat ga je zo ongeveer verdienen?
  • welke opleidingen en cursussen zijn relevant?
  • welke intermediairs bemiddelen specifiek voor de geselecteerde beroepen?
  • welke bedrijven kun je er rechtstreeks  benaderen met een open sollicitatie?


De databank blijft maar liefst 3 maanden (!) tot jouw beschikking staan waarin je voor meer dan 7500 beroepen alle bovenstaande selecties (zelf) thuis kunt maken.Alle voor jou relevante vacatures worden elke dag bijgewerkt. Heb je na 3 maanden nog geen baan kunnen vinden dan verlengen we gratis nog eens met 3 maanden de zoekmogelijkheden en het vacature-aanbod.

Jij (of je werkgever) investeert in dit programma 595,00 (excl.btw)

                           

Onderscheidend onderzoek       

Met meer dan 28 jaar ervaring weten wij dat mensen de hoogste werk- en studietevredenheid hebben als zij werk hebben, of een studie doen die naadloos aansluit bij hun eigen persoonlijkheid. Het is daarom dat wij van mening zijn dat een standaard testprogramma - met alleen maar als doel een beroep te scoren-  absoluut niet voldoende is. Daarom bestaat ons kwalitatief hoogwaardige onderzoek uit meerdere onderdelen. Dit onderzoek wordt door onze klanten gewaardeerd met een 8+.

Geïnteresseerd in ons beroepskeuze-onderzoek? Mail ons voor een afspraak

 
 
 
 
Opbellen
E-mail
Info