Assessments

Alles in huis

Wij hebben praktisch van alle testuitgevers bijna 300 testlicenties in huis. We kunnen je daarom op héél veel onderwerpen testen. Heb je  een specifieke testwens?  Bel of app ons dan, wij informeren je graag.

 Alles begint met zelfkennis

Zelfkennis is het vermogen om de eigen denkwijze, de mogelijkheden en de onmogelijkheden van je eigen geest en van je eigen lichaam te kunnen inschatten en daar rationele conclusies uit te trekken. Het wordt ook wel 'intra-persoonlijke intelligentie' genoemd. Anderzijds is het een feit dat je volledige en betrouwbare zelfkennis slechts dankzij de omgang met anderen kunt verkrijgen. Als persoon heb jij in je persoonlijkheid facetten die je alleen in contact met anderen - dus in sociale situaties - kunt leren kennen

Beschikken over zelfkennis is een groot goed. Als jij jezelf kent, weet je waar je sterke en zwakke punten liggen. Zelfkennis maakt het gemakkelijker om van je eigen fouten te leren, maar bijvoorbeeld ook om samen te werken met anderen. Bovendien is zelfkennis onontbeerlijk voor een gezonde en succesvolle carrière.

In het algemeen wordt aan zelfkennis maatschappelijk betekenis gehecht doordat het interactie met medemensen soepeler maakt. Iemand met weinig zelfkennis maakt volgens psychologische inzichten vaak gebruik van projectie om eigenschappen, met name gebreken, bij anderen aan de kaak te stellen die hij zelf heeft zonder dat hij zich daar bewust van is. Ook wordt verondersteld dat als jij jezelf beter kent minder onderhevig bent aan een kwetsbaar ego.

Op het Orakel van Delphi stond de spreuk: Gnothi seauton, wat betekent: ken uzelf. Het is nog steeds een van de bekendste filosofische aforismen en houdt in dat voor het verwerven van ware kennis je eerst zelfkennis moet verwerven.

Zelfkennis begint bij zelfreflectie: nadenken over jezelf. Immers,niet altijd loopt alles zoals je zou willen. Motivatieproblemen, stress en conflicten kunnen je gaan belemmeren in je functioneren. Het is belangrijk om die problemen goed doordacht aan te pakken. Zelfkennis kan daarbij helpen. Het kan je inzicht geven in de oorzaken van de problemen en je helpen bij het oplossen ervan.

Op maat gemaakt assessment

Een assessment is een testprogramma, een verzameling van verschillende meetmethoden om jouw eigenschappen  voor een bepaalde functie te beoordelen. Het wordt in vacatures vaak aangeduid als een 'psychologisch onderzoek'. Het doel van een assessment is meestal het selecteren van de juiste persoon voor een functie of om jouw potentieel te beoordelen voor verdere ontwikkeling binnen een organisatie, of voor het bepalen van je studiekeuze of een nieuwe carrièrestap

Wij werken niet met standaard tests, maar stellen altijd -op maat- voor jou een assessment samen. Dit assessment, bestaande uit een serie vragenlijsten, mag  bij ons op kantoor worden ingevuld maar je mag het ook invullen in je eigen vertrouwde omgeving, bijvoorbeeld thuis of op je werk. Zoek een rustig moment waarop je ongestoord op je computer de vragenlijsten kunt invullen. Je ontvangt daarvoor van ons een speciale inlogcode waarmee je toegang krijgt tot je testprogramma. Zodra je alle testvragen hebt ingevuld maken wij  het rapport voor je gereed. Je kunt het rapport van ons per mail ontvangen, of wij sturen je het ingebonden toe via de post. Je mag op ons kantoor komen om het rapport te bespreken, maar dat mag ook digitaal via RBC-MeetOnline.

Zelfkennis kun je gebruiken om iets te verbeteren of te veranderen.

Wat iedere ondernemer, manager of leidinggevende wil weten van zijn medewerkers

Hoe steekt mijn medewerker in elkaar? Hoe is de emotionele balans? Wat zijn zijn/haar talenten? Wat zijn zijn/haar valkuilen? Hoe is de communicatie? Wat is zijn/haar ideale werkomgeving en welke voorkeuren zijn er voor welke managementstijlen? Hoe kan ik mijn medewerker optimaal ontwikkelen? Dat wil je toch allemaal weten van je medewerker. Wij hebben daarvoor het RBC-Ontwikkeladvies in huis: lees hier maar eens

 
 
 
 
Opbellen
E-mail
Info