DISC

DISC geeft taal aan gedrag, talent en manieren van communiceren. DISC gelooft erin dat iedereen een unieke set aan communicatie- en gedragspatronen bezit. Het bewust worden hiervan leidt tot betere samenwerking en betere prestaties. DISC maakt onderscheid tussen vier gedragsstijlen waarmee je houding en gedrag kunt voorspellen: Daadkrachtig (rood), Interactief (geel), Stabiel (groen) en Consciëntieus (blauw).

Waarom een DISC coaching / training?

Individueel (coaching: 1 dag)

Ieder mens heeft eigen behoeften en manieren van doen. Daar inzicht in krijgen helpt je om anderen en jezelf te begrijpen. Je zult in staat zijn beter samen te werken en de rollen op je te nemen waar jij energie van krijgt. Je leert in de DISC training of coaching wat mensen denken, wat mensen doen en wat mensen willen. Je leert erdoor beter te communiceren, en ook is deze kennis over jou heel goed te gebruiken voor het schijven van sollicitatiebrieven of het voeren van een sollicitatiegesprek.

Neem contact met ons op voor meer informatie of aanmelding

In teamverband (training: 1 dag)

De DISC training biedt inzicht in jezelf en jouw teamleden. Het belang van samenwerken en zelfinzicht wordt steeds groter. Complexe problemen oplossen lukt niet altijd meer alleen, dus we moeten wel samenwerken. Echter weten we niet altijd wat de behoeften en bedoelingen zijn van anderen. Dit kan uitmonden in ruis of conflicten.  De DISC training helpt teams en individuen in de communicatie en het geven van constructieve feedback.

Neem contact met ons op voor meer informatie of aanmelding

Resultaten na de DISC coaching / training

Na een eendaagse DISC coaching/ training:

 • Voel jij  je (iedereen zich) zeker over de eigen voorkeursstijl;
 • Beschik je over onmisbare  kennis van gedrag en communicatie patronen van jezelf en anderen waardoor samenwerken makkelijker gaat;
 • Kun je met de opgedane inzichten je gedrag en communicatie beter afstemmen;
 • Kun je meer invloed uitoefenen op anderen;
 • Waardeer je verschillen in mensen;
 • Ben je van meerwaarde doordat je diversiteit binnen teams kan omzetten naar betere resultaten;
 • Weet je welke type mensen op welke plek gaan floreren;
 • Ben je in staat gedrag te voorspellen en een inschatting maken op hoe mensen reageren op verandering;
 • Zul je in staat zijn conflicten om te buigen constructieve conflicten die resulteren in betere teamprestaties.


Inhoud coaching / training

 • Uitleg van het DISC instrument en de achtergrond hiervan zodat jij / iedereen snapt wat de toepassingsmogelijkheden zijn en hoe je de resultaten van jezelf en anderen kunt interpreteren.
 • Je ontvang een  DISC-profielrapport waarin uitgebreid wordt beschreven wat jouw gedrag kenmerkt, welke  interesses worden gewekt, hoe je anderen beïnvloedt, hoe je met conflicten omgaat en hoe je het beste samenwerkt.
 • Iedereen heeft persoonlijke voorkeuren en kwaliteiten. Tijdens de DISC coaching / training krijg je feedback op jouw uitkomst van de DISC-vragenlijst en ga je met je coach of elkaar verdiepende discussies aan.
 • Door het doen van oefeningen leer je aan te sluiten bij andere voorkeursstijlen en verdiep je je in je eigen gedrags- en communicatiepatronen.
 • Hoe gaan anderen om met veranderingen en hoe kun je dit effectief beïnvloeden?
 • Tijdens de DISC training krijg je inzicht in je persoonlijke sterktes en ontwikkelpunten

Wij maken, mede door onze praktijkervaring, de theorie altijd praktisch toepasbaar voor jouw situatie zodat je direct na een coaching/training aan de slag kunt. Onze trainers hebben veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt in onze training.

Onze coaching-/ trainingsdagen starten altijd om 09:30 uur en duren tot ongeveer 16:00 uur (inclusief lunch). De trainingen vinden plaats in Leeuwarden of elders in het land naar keuze. Het is ook mogelijk om deze coaching / training online te volgen.

 
 
 
 
Opbellen
E-mail
Info